Antigané

Antigané

Puzsér a kultúra Tibi atyája

"Csak egy bulvárbohóc vagyok" - írja magáról, és igaz is, mert egy humortalan horrorbohóc.

2017. október 25. - Pékné csülök módra

Az elmúlt két hétben A Weinstein-botrány, a KFC-botrány és nem mellékesen, sőt, Sárosdi Lilla vallomásából lett Marton László-botrányról lehetett hallani a legtöbbet. A szexuális zaklatás témakörét, ami sokkal komplexebb téma, ami globális és lokális, általános és személyes probléma is egyszerre, ebből kiindulva Puzsér Róbert akár ki is fejthette volna véleményét, elmondhatta volna 110 ezer követőjének, hogy ő hogy látja ezt a dolgot, de ehelyett 3 poszton keresztül foglalkozik azzal, ahogy ő fogalmaz, hogy pofán lett baszva egy Indexes, mert a kultúra rovat vezetőjeként, reality műsorokról írt pozitív kritikák miatt ő züllesztette idáig ezt a mai világot. (Közben erről is írt.) És ez a baj ezzel a két bejegyzéssel, hogy Puzsér Róbert csak nagy általánosságban beszélve, általános igazságokra/hamisságokra jutva butítja rajongótáborát, mert nem véleményt formál a szóban forgó esetről, hanem hamis képet fest arról. De ez őt - látszólag - nem izgatja, mert a fröcsögő, indulatos írásai után megkapja a jól megérdemelt birka lájkokat és megosztásokat.

Miről is van szó?

Puzsér Róbert bravúros szófordulatokkal leplezi, amint egyik mondatával veri agyon a másikat.

Első KFC-s posztja egy erős felütéssel indít.

A Kentucky Fried Chickennel nem az a baj, hogy ott megverik a vendéget.

Ez nem egy szövegből kiragadott részlet, esély sincs rá, hogy a kontextusból kiragadva manipulálni lehessen vele, mert ez az első mondat, amivel megadja az alaphangot a további többezer karakteren át kibontott érveknek és ellenérveknek. Mert rögtön kijelenti, hogy a Szabó Zoltánnal történt dolog csak egy elszigetelt eset, és egyből rátér arra, hogy a KFC-vel igazából az a baj, hogy egy gyorsétterem, ami "szeméttel eteti az embereket." Bravúros fogás a létező legnagyobb közhellyel támadni egy céget, és így elterelni a téma lényegét. Egy bekezdés erejéig megy a KFC-gyalázás, ami az alulfizetett alkalmazotta sajnálásán és burkolt lesajnálásán alapul, aminek köszönhetően ő úgy tetszeleg, mint az egyszeri, de végtelenül bátor, népmesébe illő kisember, aki ki meri mondani, hogy mi a baj egy mocskos multival. Végül rátér a lényegre, mert rájött, illetve végre kézzel fogható bizonyítéka lett, jelen esetben Szabó Zoltán véresre vert fejéről készült fotó, hogy az Indexes újságíró azért lett pofán baszva, mert az általa írt tévés kritikák, a realityk egekbe magasztalása miatt jutott el idáig ez az ország. 

ke_pernyo_foto_2017-10-22_15_26_11.png

Nem úgy kezdődött ez az egész, hogy nem az a baj, hogy a KFC-ben megvernek embereket, illetve Szabó Zoli esete egy nagyon kivételes sztori? Ha ennyire jelentéktelen, akkor minek foglalkozik vele? És amúgy az hol van rendben, hogy a poszt elején még végtelenül megsajnált alulfizetett KFC-s alkalmazottat a poszt közepén szerencsétlen féllénynek nevez, aki a Puzsér által semmire sem tartott reality műsorokon, valamint az azokat megszakító agymosó reklámokon, na meg Szabó Zoli trasht istenítő kritikáin szocializálódott? Az, hogy ezt követően valóságtól eltérő tényeket közöl, az már csak hab a tortán. Szabó Zoltán nem a kultúra rovat vezetője, Libor Anita az. A pogácsát zabáló újságírókkal jönni pedig ezen a szinten már tényleg azt a célt szolgálja, hogy megnevettesse olvasóit, mert az újságírók, ezt csinálják, tényleg. Erre még rátesz egy lapáttal, amikor felhozza, hogy mindezért többszázezres fizetést kap. 

Mindezek után, hogy semmi konkrétumot nem írt le, jött a Kentucky-botrány tételes részletezése úgy, ahogy ő látta. 

De vizsgáljuk csak meg, miből lett a verésig fajuló konfliktus! Nem abból, hogy a Kentucky Fried Chickenben nem adtak enni Szabó Zoltánnak, nem abból, hogy döglött csótányt talált a csirkeszárnyak között, és nem is abból, hogy átverték a pénztárnál. Abból lett a konfliktus, hogy a Kentucky Fried Chicken önkéntes PR-osa nem ehette meg az általa rendelt ételt az üzletben, hanem ki kellett volna mennie vele az utcára.

Az alibi döglöttcsótányozás után rosszul írja meg a történteket. Szabó Zoltán a saját bejegyzésében leírta, hogy nem az volt a baj, hogy csak elvitelre lehetett kérni abban a sorban, amiben állt, hanem az, hogy

  • ezt nem írták ki sehova,
  • hogy a pultban dolgozó alkalmazott flegmán szólt vissza,
  • hogy az üzletvezető azt mondta, hogy nincs panaszkönyv,
  • hogy helyette egy üres A4-es lapot adtak volna hivatalos panasztételre,
  • hogy a biztonsági őr az üzletvezető "Dobd ki!" utasítására kirakta az üzletből Szabó Zoltánt, majd ököllel megütötte.

Puzsér már itt elkezdi az áldozathibáztatást - de persze szerinte Szabó Zoltán nem áldozat, mert ő züllesztette le idáig az embereket, ezt ne felejtsük el - mert Szabó Zoltánnak nem kellett volna kötözködnie az alkalmazottal, aki ugye nagyon allulfizetett, nem győzi hangsúlyozni Puzsér, aki már-már egy nemesek kontra prolik osztályharcot vízionál a Király utcára.

De mi a végső konklúziója az ország egyik legnagyobb kritikusának, aki az RTL klub Csillag születik című tehetségkutatójának zsűrijében ülve lett valaki, aki - ha már egymás zsebében és pénztárcájában kotorászunk - jó pénzért mondta a kultúra felszentelt éllovasaként a szürke hétköznapokból kitörtni kívánó tehetségek produkciójára, hogy

"Mi ez a pusztító alpáriság?!"

Míg az elején azt mondta, hogy nem az a baj a KFC-vel, hogy megvertek egy vendéget, a végén már úgy indít, hogy ez természetesen elfogadhatatlan, ahogy az is, hogy nincs panaszkönyv. Az a baj, hogy abból lett egy országos botrány, hogy egy indexes újságírót vertek meg. Ha nagyon ki akarnánk forgatni Puzsér szavait, akkor azt is írhatnánk, hogy Puzsér jobban örült volna, ha egy civilt vernek meg, és az kerül be ugyanezzel a történettel a hírekbe. És talán itt látszik a legjobban, hogy Puzsér Róbert mennyire nem is akarja megérteni ennek a sztorinak a lényegét, csak a lájkhajhászásra és saját olvasóinak hülyére vételét üzi robotként, ipari szinten gyártva az oda-vissza csapongó, közhelyekkel dobálózó posztokat, amik az épp aktuális témákra reflektálnak. (Lásd még Palvin-ügy.) Puzsér ebben az esetben úgy démonizálja Szabó Zoltánt, mint a kormány Soros Györgyöt, pedig maga is leírta a posztja elején, hogy ez egy elszigetelt eset, tehát ez indokolja, hogy az újságok foglalkozzanak vele. Ha ugyanez egy tök ismeretlen, autószerelővel, tanárral, tűzoltóval, állatorvossal, fiúval, lánnyal, férfival, nővel, úrral, hölggyel, bácsival, nénivel történik egy rumkóstolóról, borkóstolóról, virágkötöző szakkör, foci edzés, matek korepetálás után hazafelé tartva, akkor ugyanúgy fontos lenne.

Puzsér látja maga előtt, amint Szabó Zoltán tonnányi ingyen kupont kap a KFC-be, miközben az őt megverő biztonsági őrt menten kirúgták, azt viszont nem is akarja észre venni, hogy Szabó Zoltán 500 ezer forint kártérítést kért és kapott is, de nem a saját maga részére, hanem egy jótékony szervezet számára.

Három nap elteltével Puzsér újabb posztot írt, amibe már az áldozathibáztatás oldaláról közelíti meg a történteket. Próbálja tisztába tenni ezt a fogalmat, de csak magát mosdatja, és tovább erősíti korábbi posztjában elsütött közhelyeket, az ingyenkuponokat, hogy az indexes újságíró hulladékkultúrát reklámoz, és így tovább. Ennek a posztnak a legfontosabb momentuma a visszavonulás.

Nem kell ennyire ráfeszülni. Csak egy bulvárbohóc vagyok.

Vagy ez csak egy álvisszavonulás? Hát persze, hogy az. Egy vele készült interjúban elmagyarázta már a puzsérság lényegét, hogy ez egy szerep, és E/3-ban beszél saját magáról, illetve a közszereplő alteregójáról, A Puzsérról.

A puzsérság a Puzsér nevű közszereplő által gyártott tartalom, egyfajta médiaszerep, ami már bőven 2012 előtt létezett. Valójában 2004 óta gyakorlom, csak aztán a 2012-es évvel eljött a Csillag Születik, egy elég sikeres országos kampány a puzsérságnak, ami után a Puzsért hirtelen felkapták, és mindenki elkezdte celebezni, általában pejoratív éllel.

Úgy gondolom, hogy amikor ez a szó elhangzik, az általában nem hízelgés.

Én meg a Csillag Születiktől még ugyanaz az újságíró, szerkesztő, rádiós, tévés, tartalomért felelős ember maradtam, aki 2012 előtt voltam – csak akkor még széles körben kussoltak rólam.

Tehát ez csak egy póz a rajongók és a gyűlölködők felé, hogy Puzsér mindenről megírja a frankót, mint egy 200-as vérnyomáson pörgő közéleti tutiblog, némi modorossággal felütve. Ő lehetne a kultúra Tibi atyája, csak az a bizonyos egyszavas csattanó hiányzik, ami minden poszt végére oda biggyesztve egyértelműsítené és egy plusz poént adna az adott posztnak. De persze Pusér összes posztja egy-egy eposzi méretű "dicsértessék."

Puzsér 1. posztja

Puzsér 2. posztja

A bejegyzés trackback címe:

https://antigane.blog.hu/api/trackback/id/tr6513048202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.26. 13:17:57

Liberális bóhoc, aki néha antiliberális dolgokat mondogat,

A tudomány sosem téved! 2017.10.26. 13:51:21

Az index, és címlapos blogjai pedig az internet Móricka magazinja

vaffanculo 2017.10.26. 14:25:46

Ez a poszt még alulról sem közelíti Puzsér írásainak színvonalát. Puzsér kiválóan fogalmaz és egyedülálló éleslátással mond ki dolgokat, amiben sztem 90 %-ban igaza is van. Azon kevés gondolkodó emberek közé tartozik ,akiket még nem fertőzött/vett meg a politika.

vaffanculo 2017.10.26. 14:27:22

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Puzsér legalább annyira konzervatív, mint amennyire liberális, sztem. Amúgy te valszeg kurva rosszul éreznéd magad, ha naponta legalább kétszer nem böföghetnéd bele a világba azt a szót, hogy liberális :)

ComLo 2017.10.26. 14:42:03

Puzsérral leginkább az a baj, hogy borzasztóan felületes, néha kifejezetten pongyola a tudása. Ez a hozzáértőknek, meg a választott szakmáján belül (filmesztétika) is feltünik, nem beszélve az egyéb témában megfogalmazott markáns véleményekről. Harsányan tálal rosz, vagy egyenesen káros alapokra felhúzott eszmefutatásokat, és azokat így elhini a kevésbé müvelt emberekben. És ez nagyon káros.

NEXUS6 2017.10.26. 15:00:47

Puzsérban a fenti hibák ellenére és mellett is az a jó, hogy egy felületes információ forrásból kiindulva is kristálytiszta, vulkáni logikával viszi végig a gondolatmenetét a főleg belőle eredő, fröcsőgő nyálú indulatkitörések közepette is. Nagyon nagyon sokszor nincs igaza, de azért nyilatkozik, mert vannak indulatai, és ezeknek formát akar adni, nem pedig, mert kell egy cikk. Ha pedig már megnyilvánul a kialakított véleményét a vitatkozás cicerói követelményei között is megtartja (nagyjából).

Sajnos mindez Szabó Zoliról nem mondható el. Sem eszközeiben, sem indulataiban (kb. annyit látok benne, mint amikor özv. Kispéternénak nem adják át az ülőhelyet a reggeli piacos menet alatt a 4-6-oson) , sem a megnyilatkozáshoz használt médium tekintetében. Ő kapott egy hatalmas pofont az élettől, ami végül is egy lehetőség, amit aztán úgy használ ki, hogy helyette mások sekélyes PC blogokat, cikkeket írnak. Gratulálok!

Pékné csülök módra 2017.10.26. 15:19:18

@NEXUS6: Itt nem az a baj, hogy Puzsérnak van véleménye, mert legyen, szólásszabadság van. Az a baj, hogy egy viszonylag egyértelmű történetből rosz következtetést von le azzal, hogy ködösít az olyan információkkal, hogy SzabóZé realitykről írt kritikákat.

Ha eldönti, hogy SzabóZé megverése jogos vagy jogtalan, majd egyik mellett érvel, és nem kever bele semmi mást, csak az adott esetre szorítkozik, akkor ez a poszt se született volna meg. De teljesen tévútra vitte az egészet.

Arról nem is beszélve, hogy a kultúra felkent keresztes lovagja, a trash tartalmak két lábon járó purgatóriuma azért lehajol a könnyű pénzért, elmegy beszélgetni Pumped Gaboval, hogy a Pumpedék című realityt promózzák. És nem, miközben beszélgetnek, nem sikerül megváltani a világot, nem sikerül jobb hellyé tenni azt, nem esik szó valós értékekről, de baszásról és pináról igen.

Pékné csülök módra 2017.10.26. 15:22:48

@vaffanculo: tiszteletben tartom a véleményed. 1, nem volt cél, hogy Puzséri szintű legyen ez az írás; 2, igen, Puzsér gondolkodik, de attól még a 90%-os egyetértés melletti 10% az, ami számít, hisz nem kell mindenkinek midig mindent elhinni. Én ezzel at írásával nem értettem egyet, mert nagyon felszínes, és látványosan személyeskedő volt. ráadásul töeljesen indokolatlanul.

Jakab.gipsz 2017.10.26. 15:52:01

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: @A tudomány sosem téved!:

Így igaz ahogyan mondjátok.

Lehet lihegni a botrányosan részegek emberi jogaiért is, mert nem kapnak panaszkönyvet, ergó veszélyben a demokrácia.
Jöjjenek Magyar országra az ENSZ csapatok, tombol a rasszizmus, meg a nácik és oda van az európaiság is.

Thomas Dantes 2017.10.26. 16:00:09

Nem az a szomorú, hogy Puzsér van és mondja amit mond, hanem hogy mennyi embernek tetszik, és hogy szerintük Puzsér mennyire értelmes . Ez mutatja mennyire szar állapotban van a magyar társadalom, hogy egy Puzsér a valaki.
Nem állítom ,hogy nincs időnként igaza, vagy nem értek egyet időnként valamiben vele.
De számtalan alkalommal mond vállalhatlan dolgokat. Olyan mint egy internetes troll. Az ügyeletes megmondóember.
Nagyon sokszor vannak súlyos tárgyi tévedései.
Sokszor állít valótlan dolgot.
A saját véleményét mint tényt közli, és mindenki más fasz, aki ellenvéleményen van.
Bárkit mocskol , de ha neki szólnak be, megsértődik.
A stílusa durva és alpári. Miközben ő maga mindenkit leugat másokat, hogy miért alpáriak mások. Hogy van ez? Ja hát úgy ez a stílus a menő sok ember számára ennyit tudnak felfogni. Mert egy nagyon primitív rajongói körről van szó, akikhez Puzsér szól, hogy számukra ez a alpári, habzó szájjal üvültő, szájából szart okádó ember az értelmiség.
Akár egy puzséri film vagy könyv, sorozat kritikáról van szó, vagy véleményt mond egy közéleti politikai kérdésben, nézzük már meg milyen Puzsér, és hogy írnak mondjuk az Élet és Irodalomban. És akkor Puzsér az értelmes? Ne vicceljünk már! Olvassunk már normális cikkeket,kritikákat véleményeket.

A stílus maga az ember, ahogy mondás tartja

A következő dolog, Puzsér gyűlöli a sítustalanságot, az alpáriságot, ha valaki azzal híres, hogy nö9ncs mögötte teljesítmény, csak egy bulvárceleb. Puzsér mögött milyen teljesítmény is van? Semmi, sak annyi hogy ő a megmondóember Puzsér.
Utálja a bulvármédiát, a celebvilágot, miközben ő maga része ennek a világnak!

Ne legyen kétségünk, Puzsér nem hülye ám, ő ezzel tisztában van, milyen moskékot kell a disznók elé öntenie, hogy népszerű legyen. győzike azt adja el például hogy ő a győzike a suttyó ostoba buta cigány. Puzsér szintén azt adja el ,hogy őa Puzsér aki habzó szájjal üvölt.

Na most nézzük például a fenti esetet. Akár szereti valaki a gyorséttermeket, akár nem: nem lehet megütni senkit!
Akkor sem ha kéri a panaszköynvet, ráadásul ehhez joga van minden vásárlónak. A biztonságiőrnek viszont nincs joga megütni senkit, akkor léphet fel kizárólag fizikailag ha egy vendég teszem azt másokat veszélyeztet.
Ilyen eset itt nem állt fent, tehát a KFC többszörösen is törvényt szegett. Durván.
Ehhez mást nem kell hozzá tenni. Nincs tovább történet. Az meg egy mocsok undorító dolog, az áldozathibáztatás, meg hát Puzsér arra utalgat, hogy hát végül is mivel az index kollégája í bulvárról ír, ezért megérdemli, mert Puzsér utálja a bulvárt.

Én meg utálom Puzsért. mégsem soha semmilyen körülények között nem tartanám elfogadhatónak ha valaki megverné , és ha ilyen történe nem jönnék ádlozathibáztatással, és nem mondanék olyanokat, hogy csúnya dolog valakit megverni de a nagypofájú bunkó Puzsérért nem kár .
Na ez a különbség köztünk.

De más témákban is ugyanilyen baromságokat volt képes tolni. Például az olimpia kapcsán mindig kifejti, hogy a sport egy szar, a sportolók szarok, nem érdemelnek semmit, a teljesítményük semmi, és senkit se érdekel csak a butahülyeszar prolikat. És különben is, miért nem inkább más kulturális dolgot nézünk nem sportot
Na mi is ezzel a gond? Nem kell szeretni a sportot, de a teljesítményüket megkérdőjelezni? Mind ezt teszi egy tornából dagadt pasas? Aztán, Puzsér, tudod a világ sokszínű, az emberek is. Nem úgy van hogy vannak butaprolik akik sprotot néznek és az értelmesek akik nem. Én színházrajongó vagyok, szeretek olvasni, nagyra tartom a művészeteket, szeretem a múzeumokat, és a sportot is.

A másik dolog ha más Puzsér ennyire utálja a kulturálatlanságot, és mindent leugat ami szerinte veszélyeztet a kluturát miért nem népszerűít mondjuk egy jó könyvet? Miért nem reklámoz egy színdarabot? Oké az Index szar, a bulvármédia szar, sőt tudod a sport is.
De Puzsérkám, miért nem arról írsz, hogy milyen színdarabot láttál legutóbb? Felsoroljam ,hogy én miket láttam? Mit olvastál utoljára? Ki a kedvenc költőd? Melyik múzeumot ajánlanád megtekintésre?
Tudsz valahol szép múemlékeket ajánlani?
Miért nem erről beszélsz, ha már fontos neked, hogy a társadalom ne legyenb buta proli. Mutass jó példát, én most vettem jegyet a Madáchba. Beszélgessünk színházról ha utálod a bulvárt.
ja de ezt nem...eszébe se jut Puzsérnak. Mirét nem? Mert azok, akikhez Puzsér szól, szintén a mocsokban tanyázó butaprolik, akiknek nincs igényük kultúrára és műveltségre.

Puzsér olyan, mint egy alkesz aki a komcsa előtt üvölt más lecsúszott alkeszoknak, hogy szar a kocsma. ja, a kocsma szar, de is piáltok.

Puzsér akkor lenne hiteles ember ha amint mondtam jó példát mutatna, a kulturáltságból, műveltségből a kulturálatlan bulvárszarral szemben, és ha normális stílusa lenne.
És amint az elején írtam: az a szomorú ,hogy menni embernek tetszik PuzsérEnnyire mélyponton van a társadalmunk, hogy őt látjuk értelmiségnek! ha ő az értelmiség én meg a butaszarproli, akkor pusztuljon ország komolyan mondom.

Pékné csülök módra 2017.10.26. 16:06:47

@Jakab.gipsz: Ne haragudj, de csak kiemelted a számodra fontos részeket, amiken lehet hőbörögni. Ha láttad az esetről készült videót, akkor feltűnt, hogy egy részeg nem így viselkedik, ha egyszer már kibaszták az üzletből. De tegyük fel, hogy SzabóZé hazudott, és olyan mocsok részeg volt, mint az atom. Miért nem hozta nyilvánosságra a boltban rögzített biztonsági kamerás felvételeket a KFC a csumára bebaszott SzabóZé ordenáréskodásáról, hogy megvédje saját beosztottjait és a maga hírnevét? Mert valószínűleg nem így történt.

És itt továbbra sem a panaszkönyv nem megkapásáról van szó, hanem a vásárló hülyének nézéséről, hogy egy a4-es lappal akarták kiszúrni a szemét, majd amikor ez szóvá lett téve, akkor a kidobó egy szóra kibaszta az embert. Csak képzeld magad ebbe a szituécióba. Azt mondanád, hogy ja, tök oké, hogy pofán lettem baszva, mert kérni mertem a panszkönyvet, majd szóvá tettem, hogy mi az, hogy nincs panaszkönyv?

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2017.10.26. 16:10:30

A Szélsőközép óta követem és kedvelem Puzsér munkásságát, a KFC-s agymenésével viszont nem tudok mit kezdeni. Sőt, mostanában volt pár ilyen, az Apukban pl. rengeteg a sehova se vezető, öncélú frusztráció-levezetés.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.10.26. 16:19:03

PUZSÉR

Puzsér a kőkemény,
nem az a gügye Bond.
Chuck Norris-féle lény,
agyba és főbe mond.

Emléke kisovis
Megrágott kefe jel,
S ha néha megóv is,
Többnyire lefejel.

Tűzokád orrlika,
Száll ő, mint bele bekk.
Csoda, ha félik a
cölibek, celebek?!

Celeben úgy zúz át,
Hogy közben védi a-
-z ocsútól a búzát.
Reszkessél média!

„Végre valaki megmondja ennek a nagyfejű Puzsérnek, vagy Puzsérnak, hogy ő egy, ő egy, ő egy olyan izé... na... Mit csináljak, nem vagyok a szavak embere... Érdekes, hogy akkor hogyan lett belőlem tévés hogyishívják? Ja igen, a kapcsolataim! Mindegy, abcúg Puzsér!” /Hajdú Péter, médiaceleb/

„A Hajdú maradjon a harangöntésnél! Bár ahhoz sem ért, de azt legalább még felolvashatja neki valaki. A vers témáját tekintve természetesen hiánypótló a mű és ezúttal Frady Endre kőbután silány stílusa se tud rontani rajtam, hiszen természetes bájam átfénylik az ő sötétjén és bearanyozza még ezt a gagyiját is. Hja, a világnak szüksége van rám és még anyám szerint is kinőttem a gyerekkori celofánszaggató, lekvárköpő önmagamat. Ezennel fintorogva ugyan, de kezet nyújtok Frady Endrének, majd elkérem anyámtól az utolsó darab féltve őrzött békebeli jugoszláv csodaszappanát.” /Puzsér Róbert, kritikus és címszereplő/

„Who is Mr. Puzser?! Doesn't matter! Vodka-Martini, shaken not stirred, please!” /Bond, James Bond/

„Én-féle lény?! Miért, ő is két féltekére tudja rúgni a Földet az Egyenlítő mentén és marslakókat beletöltve képes McAlien menüt csinálni nagyobb krumplival és kólával?! Ha igen, akkor hűha!” /Chuck Norris/

„Robikának az oviban tényleg a rágott kefe volt a jele és amikor ezt szívecskére akartuk cserélni, úgy leordította a hajamat, hogy azóta is csontgolyófejűnek hívnak a kollégáim. Ha tőle magától eltekintünk, akkor akár aranyos gyereknek is nevezhetnénk.” /Skalp Lajosné Séró Lujza, nyugdíjas óvónéni/

„A versből nyilvánvaló, hogy ez az ország nemcsak gazdaságilag, de irodalmilag is lenullázódott. Egy megoldás van, beolvadás az Osztrák-Magyar Monarchiába. A Habsburger King szellemében felélesztett birodalom az utódállamok megszűnése és az onnan összeharácsolt futballisták egy csapatba terelése nyomán esélyt kap arra, hogy harminc év múltán talán végre újra kijuthasson egy labdarúgó világbajnokságra. Minden nagyon szép lesz, minden nagyon jó lesz, mindennel meg leszünk elégedve! A Monarchia jobban teljesít! Ellenvélemény?” /Habsburg György, trónörökös/

„Nincs! Hia, hia, Monarchia!” /a magyar lakosság 77,7%-a/

„Jaj, ne már!” /Kossuth Lajos/

„Lajosom, ezt benézted! Mégiscsak én vagyok a haza bölcse!” /Deák Feró/

„Ha már itt az őszinteség pillanata: Moszkva, bocsánatot kérek tőled! Te százszor különb vagy nálam!” /Széll Kálmán/

„Ajaj! Nem gondoltam volna, hogy ennyi debil szellemet szabadítok ki a palackból...” /Frady Endre/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2013/06/puzser.html

NEXUS6 2017.10.27. 10:14:25

@Antigané: Nem mondom, hogy Puzsér nem olyan, mint amit a szemére vetsz, vetnek. Pont olyan. És mondjuk ki nyíltan, hogy igen, miközben a médiapéniszek ellen harcol ezerrel, felhívva értéktelenségükre a figyelmet, eközben ő az egyik legnagyobb médiapénisz.

Ferdíti a tényeket? Naná! De ha a tények érdekelnek gúglizok, elkezdem olvasni a Wikipédiát, Puzsért hallgatva is szoktam. Mert sokkal inkább azért kell szeretni (és nem elismerni, értékelni) mert nem az igazat mondja, hanem a nagy dzsipós hangoskodásával rákényszerít bennünket, hogy végig gondoljuk az adott témát, vitatkozzunk vele és keressük meg az igazságot, vagy legalább is az álláspontunkat. Ez az ő lényege, aki nem így használja Puzsért, hanem érzelemmel reagál rá, bűnösnek tartja, az legalább anyira rossz úton jár, mint aki mindent elhisz neki. Szerintem.

Itt viszont, most konkrétan az történt, hogy van SzaboZé, meg vannak akik látszólag mellé állva, a hiperkorrektség látszatát keltve próbálnak ebből média-tőkét építeni, azonban Puzsér, meg TibiAtya és más trollok egyszerűen lenyúlják a showt!
Ezért el kell ítélni őket? Szerintem nem, pont ez a dolguk.
süti beállítások módosítása